Küçük Evler İçin Çok Amaçlı Mobilya Tasarımları

küçük evler için dekorasyon

Küçük ev dekorasyonu yapmak, en zorlanılan konulardan biri. Eğer doğru yapılmazsa ev boğucu ve sıkıcı bir hal alır. Bu yüzden küçük evlerinizi dekore etmeden önceden araştırmanızı iyi yapmalısınız.

Küçük Evlerde Alan Yaratmanın Önemi

Sınırlı alanlara sığabilmek ve bir de dekorasyon ve tasarımını yapmak oldukça zor bir iş. Bunun için çok amaçlı mobilyalar kullanılabilir. Bu tercih, alandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Evinizi hem çok doldurmak istemiyor hem de eşyalarınız çok geliyorsa, modüler mobilya tasarımları sizin için mantıklı bir tercih olacaktır. İhtiyacınıza göre şekillendirebileceğiniz bu dolaplar, size büyük kolaylık sağlar. Bunlara örnek olarak döner dolaplar ve çekmeceli kiler sistemleri verilebilir. Mobilyaların çok amaçlı kullanımlarına verilebilecek örnekler arasında da masa olabilen dolaplar örnek verilebilir.

Oturma ve Yemek Alanları İçin Çözümler

küçük ev

Eğer küçük bir eviniz varsa oturma odanız veya mutfağınızın bir bölümüne duvara monte bir yemek masası ve katlanır sandalyeler koyup yemek alanı oluşturabilirsiniz. Bu fikir, alan tasarrufu çözümleri arasında yer alıyor.

Misafir ağırlamayı seviyorsanız ama alanım yok diyorsanız yatak olabilen kanepeleri tercih edebilirsiniz. Minimalist yaşam alanları için çok yararlı bir çözüm olan bu fikir, mobilyaların çok amaçlı kullanımına da bir örnek.

Yatak Odası ve Çalışma Alanları

Yatak odanızı aynı zamanda çalışma odasına dönüştürebilmeniz mümkün. Bazı yatak tasarımları, yatak katlandığında çalışma masasına dönüşebilecek şekilde tasarlanmıştır. Duvara monte edilmiş yatağınız aynı zamanda çalışma alanınızı da oluşturmuş oluyor. Bu yatak modeli, alan tasarrufu sağlayan yatak tasarımları konusuna güzel bir örnektir.

Mutfak ve Banyo İçin Akıllı Çözümler

Katlanabilir mobilyalar ve kullanım alanları arasında önde gelen yer mutfaklardır. Mutfağınızda kullanacağınız modüler mutfak dolapları veya katlanır masa sandalye gibi çözümler mutfağınızda alan tasarrufu sağlayacaktır. Mutfağınızda kullanabileceğiniz duvara asılabilen raf ve dolapların üzerine koyacağınız çiçekler ve minik aksesuarlar ortamın havasını değiştirecektir.

Küçük banyolarınızda depolama için duvara monte edilebilen dolapları kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra hem ayna hem dolap işlevi gören ürünler ve küçük hasır sepetler, kovalar kullanarak depolama alanları yaratabilirsiniz.

Çok Amaçlı Mobilyaları Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Küçük daireler için mobilya önerileri arasındaki en etkililerinden biri olan çok amaçlı mobilyaları seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği takdirde aldığınız mobilyalar çok işlevli olmak yerine işlevsiz olacaklardır. Dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Malzeme kalitesi mobilya seçiminde oldukça önem taşır. Ahşap, demir veya sert plastik gibi malzemeler, kaliteli malzeme sınıfında yer alırlar.
  • Satın alacağınız çok amaçlı mobilyalarınızın birden fazla işlevi yerine getiriyor olması gerekir. Örneğin bir yatağın altının depolama alanı olarak kullanılması gibi.
  • Mobilya seçiminde işlevsellik önemli olduğu kadar estetik görünüm de önemli. Eğer seçtiğiniz mobilya işlevsellik açısından iyi ama evinizin doku ve tarzına uymuyorsa bu, onun yanlış bir seçim olduğunu gösterir.
  • Modüler olması. Mobilyalarınızı birden fazla şekilde ve boyutta kullanmak size büyük kolaylık sağlar.
  • Son olarak bütçenizi belirleyerek alışveriş yapmanız gerekli. Bütçeniz dahilinde alışveriş yapmanız ev ekonomisi açısından önemli.

Küçük Evler İçin Dekorasyon İpuçları

Küçük Evler İçin Dekorasyon İpuçları

Küçük alanlarınızı doğru renk ve aydınlatma seçimleriniz ile daha büyük göstermek mümkün. Açık ve parlak renkler kullanmanız evinizi olduğundan daha büyük gösterecektir. Odada bulunan keskin çizgiler odayı daha küçük gösterir. Bu yüzden tavan boyanız ile duvar boyanızı aynı renk seçebilirsiniz.

Evinizde doğal ışıktan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız koyu fon perdeler yanlış tercih olacaktır. Bunun yerine açık renkli ve şeffafa yakın tül perdeler seçerseniz eviniz güneş ışığını net bir şekilde içeri alır. 

Odanın köşelerinde kullanacağınız spor lambalar odanızı olduğundan büyük gösterecektir. Küçük alanlarda tavan aydınlatmaları pek tercih edilmemeli.

Küçük evlerde minimalist bir dekorasyon tarzı kullanılırsa alan tasarrufu yapılır. Çünkü minimalist tarzda az eşya daha çok alan anlayışı hâkim.

Küçük Evlerde Büyük Farklar Yaratmak

Küçük mekanlar için dekorasyon ipuçları çok fazladır. Buna, çok amaçlı mobilyalar, minimalist tarzda dekorasyon gibi örnekler verilebilir. Çok amaçlı mobilyalar, yaşam alanlarını dönüştürmek açısından çok işlevsellerdir. Örneğin kanepelerinizi misafir geldiğinde yatak haline getirebilirsiniz ve odanızı artık misafir odasına dönüştürmüş olursunuz. Bu ve bunun gibi örnekler hem alan tasarrufu sağlayan hem de mekânı estetik açıdan zenginleştiren çözümlerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir